Nova vozila dacia

Dacia Spring dobila priznanje "The Best Buy Car of Europe 2022”

Spring je od evropske žirije AUTOBEST prejel priznanje "The Best Buy Car of Europe 2022". Zgodba o uspehu modela Spring se je šele dobro začela odvijati.

Spring dobil priznanje "AUTOBEST –The Best Buy Car of Europe 2022"

Žirija izbora AUTOBEST, v kateri so specializirani novinarji iz 32 evropskih držav, je priznanje "The Best Buy Car of Europe 2022" z glasovanjem podelila modelu Spring.

Žirija je Dacio Spring z udobno prednostjo izbrala za najboljši in najbolj dosegljiv avtomobil v letošnjem izboru. Poleg tega gre za novost v tem, da je žirija AUTOBEST prvikrat v svoji 21-letni zgodovini za zmagovalca izglasovala povsem električno gnano vozilo.

Po pretekli teden prejetem priznanju "Good Deal" v izboru "Automobile Awards" tudi ta nova lovorika nagrajuje videnje znamke Dacia o povsem električni mobilnosti, ki ponuja bistveno in je dosegljiva vsem.

Pristna zgodba o uspehu, povsem dacia in povsem električna

Dacia Spring je bila na prve trge uvedena koncem marca 2021 in z več kot 43.000 naročili nemudoma našla svoje občinstvo.

In to z dobrimi razlogi: Spring povsem električno mobilnost poenostavlja in ponuja vse, kar je za kupce bistveno (navigacijo, klimatsko napravo, električen pomik stekel, zrcaljenje pametnega telefona itn.) za ceno, ki ji v Evropi ni para.

Pod zunanjostjo kompaktnega športnega terenca se nahajajo rekordno prostorna notranjost s štirimi polnovrednimi sedeži, učinkovit in zanesljiv elektromotor in doseg do 305 kilometrov (v normnem ciklu WLTP City oziroma do 230 km v kombiniranem ciklu WLTP).

"Zelo smo ponosni na osvojeno priznanje AUTOBEST 2022. To potrjuje odločenost Dacie, da svojim kupcem vedno ponudi tisto, kar se njim zdi resnično smiselno. Enostaven in vsem dosegljiv Spring je povsem v duhu časa. Članom žirije AUTOBEST se zahvaljujem za spodbudo, da nadaljujemo po tej poti." Denis Le Vot, glavni izvršni direktor znamk Dacia in LADA

Poleg priznanja "The Best Buy Car of Europe 2022" je Dacia Spring tudi v ocenjevanju "ECOBEST Challenge 2021", ki ga je novembra izvedla organizacija AUTOBEST, dosegla odlične rezultate:
  • izmerjen doseg 221 km v kombiniranem ciklu (homologacijska vrednost po WLTP je 230 km),
  • preostali doseg 31 km po opozorilu na instrumenti plošči, da je na voljo preostalo 0 odstotkov energije,
  • energijska učinkovitost s prevoženimi 8,25 km na kilovatno uro porabljene energije (8,25 km/kWh), kar je najboljša izmerjena vrednost med 15 preskušenimi avtomobili.