Nova vozila dacia

Dacia Spring v finalu izbora "Auto Best 2022"

Dacia Spring je napredovala v ožji izbor za priznanje "Best Buy Car Europe 2022" v izboru "Auto Best". Avtomobil, ki kmalu prihaja tudi na slovenski trg, uteleša električno revolucijo. Namenjen je zagotavljanju povsem električne mobilnosti na dosegu vsakogar, ob tem pa ponuja vse bistveno (navigacijo, podvajanje pametnega telefona, klimatsko napravo, električen pomik stekel itn.) za ceno, ki v Evropi nima primere.

S pustolovskim videzom, štirimi polnovrednimi sedeži in prtljažnikom prostornine skoraj 300 litrov ponuja veliko več kot mnogi majhni mestni avtomobili. Z raznolikimi možnostmi polnjenja in dosegom do 305 kilometrov v mestni vožnji (oziroma 230 km v kombiniranem ciklu WLTP) je idealen električni avtomobil za vsakdanjo rabo in vožnjo po velikih evropskih mestih.

Žirija izbora "Auto Best", ki ima 32 članov, novinarjev iz 32 evropskih držav, bo prejemnika priznanja "Best Buy Car Europe 2022" v prihodnjih tednih izbrala med šestimi finalisti, zmagovalca pa bodo razglasili sredi decembra 2021.

O znamki Dacia
Dacia je znamka Skupine Renault in je navzoča v 44 državah, predvsem v Evropi in Sredozemlju. Ustanovljena je bila leta 1968 v Romuniji, kasneje pa jo je kupila Skupina Renault in jo leta 2004 prenovila z modelom Logan. Dacia ponuja vozila z najboljšim razmerjem med uporabno vrednostjo in ceno. Zahvaljujoč svojim zvezdniškim modelom – Loganu, Sanderu in Dusterju – je znamka postala pristna zgodba o uspehu. Do danes je Dacia prodala že več kot 7 milijonov vozil.