Nova vozila dacia

Dacia Spring praznuje svojo drugo pomlad

Spring je z več kot 108 tisoč naročili od začetka prodaje bolj kot kdajkoli usklajen s pričakovanji kupcev. Z uvedbo nove različice Cargo ponudba modela Spring zdaj bolje zadovoljuje potrebe poklicnih uporabnikov. Spring prazen tehta manj kot tono in je s tem najlažji med 20 najbolje prodajanimi električnimi vozili v Evropi.

S povsem novim elektromotorjem ELECTRIC 65, ki je na voljo s paketom opreme Extreme, ponuja Spring še več vsestranskosti is užitka v vožnji. Njegova kompaktnost in lahkost sta popolnoma uglašeni z rabo kupcev. S petimi zvezdicami Green NCAP in priznanjem Best Car 2022 Green NCAP, ki nagrajuje energijsko učinkovitost, Spring dokazuje združljivost cenovne dosegljivosti s skrbjo za vpliv na okolje.

ŽE 108.000 NAROČIL
Spomladi 2021 razkrit Dacia Spring je pritegnil že več kot 108.000 kupcev. Odtlej je bil Spring iz meseca v mesec bolj uspešen, dosežek pa je še bolj pomenljiv, ker je večina prodanih zasebnim kupcem (tri četrtine). V letu 2022 je bilo prodanih 48.900 Springov, kar je bilo za 75 odstotkov več kot leto prej. Spring je lani postal tretji najbolje prodajani električni avtomobil zasebnim kupcem v Evropi.

NOVA TOVORNA RAZLIČICA SPRINGA
Poklicni uporabniki, kot so obrtniki in dostavljavci, potrebujejo neomejen dostop do mestnih jeder, obenem pa si tudi oni želijo čistejše rešitve mobilnosti. Najsi gre za dostavo do vrat brez izpustov ali za drug prevoz blaga, je odgovor Dacia na te potrebe Spring, enostaven in cenovno dosegljiv.

Spring Cargo ima brez sedežne klopi zadaj tovorni prostor z največjo prostornino 1.000 litrov, njegova uporabna nosilnost pa znaša več kot 350 kilogramov, ob tem pa ohranja enak doseg kot potniška različica: 230 km v kombiniranem ciklu WLTP oziroma do 305 km mestnem ciklu WLTP.

Gospodarska različica vozila Spring je izdelana v tovarni (homologacija N1) s predelno mrežo med prednjim in zadnjim delom in obročki za pritrditev tovora.

"Dacia Spring je v manj kot dveh letih postal eden najbolje prodajanih električnih avtomobilov v Evropi. Spring ELECTRIC 65 s paketom opreme Extreme, ki je bil predstavljen na začetku letošnjega leta na razstavi v Bruslju, je obogatil ponudbo tega modela z močnejšim elektromotorjem. Uvedba gospodarske različice Spring Cargo bo poklicnim uporabnikom omogočila povsem električno mobilnost, enostavno in pripravno." Xavier Martinet, direktor trženja, prodaje in operacij znamke Dacia  

ODKRIJTE VEČ