Znamka Dacia

Novi modeli dodeljeni
tovarnama Mioveni in Tanger

Tovarna Mioveni v Romuniji je zgodovinski proizvodni obrat znamke Dacia, ki je bila zagnan leta 1968. Zdaj je to referenčen industrijski kompleks z obrati za izdelavo karoserij in montažo, za izdelavo mehanskih sklopov in podvozij, z livarno in logističnim središčem. V tovarni Mioveni danes izdelujejo štiri modele znamke: Duster, Sandero Stepway, Logan in Jogger.

Od leta 2024 bodo v tovarni Mioveni izdelovali novo generacijo vozila Duster na konstrukcijski osnovi CMF-B. Leta 2025 bodo začeli izdelovati še na študiji Bigster Concept temelječ nov model športnega terenca segmenta C.

Za porazdelitev obremenjenosti med tovarnami znamke Dacia in prilagoditev ofenzivi znamke v segmentu C bodo model Jogger, vključno z različico Jogger HYBRID 140, od drugega četrtletja 2024 izdelovali tudi v tovarni Tanger v Maroku.

Industrijski obrat v Tangerju, ki je začel delovati leta 2012, je v maroško avtomobilsko industrijo prinesel revolucijo, saj je tovarna z ničnim ogljičnim odtisom in ničnimi odplakami industrijskih tekočin. Tovarna Tanger je opremljena za proizvodnjo modelov na konstrukcijski osnovi CMF-B in zdaj izdeluje predvsem model Dacia Sandero, zasebnim kupcem najbolje prodajani avtomobil v Evropi že od leta 2017.

"Vse industrijske ekipe so pripravljene na podporo Dacia ofenzive v segmentu C. Zahvaljujoč njihovemu strokovnemu znanju in vsakodnevnim prizadevanjem ter prilagodljivosti in učinkovitosti našega industrijskega sistema lahko zadovoljujemo potrebe znamke in izpolnjujemo pričakovanja naših kupcev." Christophe Dridi, industrijski direktor znamke Dacia

ODKRIJTE VEČ