Znamka Dacia

Dacia Duster na novi pustolovščini, reliju Aïcha des Gazelles v Maroku

  • Dacia se je povezala s tremi posadkami s ciljem še petič zapored osvojiti zmago v razredu Crossover na reliju Aïcha des Gazelles v Maroku.
  • Te "gazele" bodo devetdnevno terensko pustolovščino od Erfuda do Esauire prevozile z Dacio Duster.
  • Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc je tekmovanje v orientaciji, v katerem so nagrajeni tisti, ki najdejo najkrajšo možno pot med dvema točkama, ter se izkaže z veščinami vožnje po terenu.
  • Dacia Duster je prijavljena v razredu Crossover in bo potrebovala le malenkostno pripravo za vožnjo po maroški puščavi.
Pristno moštvena pustolovščina z Dacio Dusterjem
Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc je leta 1990 ustvarjeno tekmovanje čez drn in strn (rally-raid), ki je rezervirano za izključno ženske posadke. Edinstven po naravi postavlja v ospredje star način pustolovščine in navigacije na terenu.
Vožnja po peščenih sipinah, vijuganje med skalami, izogibanje šopom kamelje trave in načrtovanju poti samo s pomočjo zemljevida in kompasa bodo sestavni del vsakdanjika »gazel« v Daciah Duster.
Devet dni bodo »gazele« ocenjevane po njihovih zmožnostih, da najdejo vse kontrolne točke, ob tem pa prevozijo kar najmanjše število kilometrov. Pri prečenju vseh vrst terenov bo Dacia Duster njihov največji adut, ne glede na zahtevnost pogojev vožnje.

Štiri zmage zapored … in nov poskus
Od leta 2017 je Dacia Duster neporažen zmagovalec v razredu Crossover, v skupaj pa je požela sedem zmag v zadnjih enajstih letih zahvaljujoč ženskim tekmovalkam iz petih držav (Francije, Maroka, Poljske, Belgije in Švice. Na startu letošnjega 31. relija Aïcha des Gazelles du Maroc bodo trije Dusterji s podporo Dacie.
trije Dusterji s podporo Dacie.Hajar Elbied in Malika Ajaha bosta že tretjič tekmovali na Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc z Dacio Dusterjem. Lani sta ti tekmovalki in zaposleni Skupine Renault iz Maroka zmagali v svojem razredu in se letos nadejata ponovitve tega uspeha na domačih tleh s startno številko 310. Morebitna njuna ponovitev zmage bo prva takšna v razredu Crossover.
Psihiatrinja Marie Dumas in finančna direktorica Juliette Crépin se bosta tega relija udeležili prvič in imeli startno številko 301. Ti sestrični sta se na Rallye Aïcha des Gazelles podali zato, da preskusita svoj pogum, preverita svoje skrajne zmožnosti in doživita nekaj povsem novega, poživljajočega in izpolnjujočega. Marie in Juliette sta podpornici maroške nevladne organizacije ASF, Association Solidarité Féminine, ki že 30 let pomaga samskim materam pri njihovem vključevanju v družbo.
Svetovalka Sabine Bonnet in inženirka telekomunikacij Isabelle Radenac sta članici posadke s številko 304. Obe sanjata o tem, da bosta presegli sami sebe in vzorno sodelovali. Po njunem prvem srečanju pod bližnjevzhodnim soncem sta se odločili za skupno pustolovščino na Rallye Aïcha des Gazelles. Njun cilj? Podpirati človeške vrednote, vrednote športa in odgovornosti ter se državljansko zavzemati za skrb za naš planet.

Spored
Petek 18. marec – Nica (Francija), tehnični in administrativni pregled za evropske posadke.
Sobota 19. marec – Nica, odhod in prevoz v Maroko. 
Ponedeljek 21. marec – Maroko, prihod v Erfud. Tehnični in administrativni pregled za neevropske posadke. 
Sreda 23. marec – Maroko, prolog. Četrtek 24. do četrtka 31. marca – Maroko, tekmovalne etape. 
Petek 1. april – Maroko, prevoz v Esauiro. 
Sobota 2. april – Maroko, Esauira, prihod, podelitev nagrad in večerna zaključna slovesnost.