Nova vozila dacia

Vedno v iskanju bistvenega

S posluhom za bistvene potrebe svojih kupcev se Dacia poskuša avtomobila lotiti drugače, z dajanjem prednosti razumnemu trošenju. Dokazovanje tega pragmatičnega pristopa terja sprejemanje drznih odločitev, še posebno na področju oblikovanja. Pravzaprav je oddelek za barve in materiale pri tem v ospredju. Hélène, ki vodi ta oddelek, pravi: "Poglavitno za Dacio je, da deluje na kar se da pristen način. Kupec mora uvideti, da je v naše delo vključeno iskanje enostavnosti in bistvenega. Otresti se modnih muh v iskanju novih materialov, ki so okoljsko bolj sprejemljivi, je čisto ustvarjalno, tako rekoč temeljno ravnanje v oblikovalskem procesu."

Zato si Dacia drzne. Minulega junija razkrita lišajska kaki (Lichen Kaki) karoserijska barva, odtenek zelene, ki spominja na mah in zemljo, je prva "navadna", neprosojna barva, ki se je pojavila v ponudbi. Ta ne le poudarja povezanost Dacie z naravo in njenimi elementi, ampak predstavlja dve za znamko ključni odliki: ne vsebuje sljude (kovinskih kosmičev), zato ima barva enostavnejšo sestavo, zahvaljujoč svojemu "nekovinskemu" videzu brez leska kosmov, je umazanija zaradi rabe manj opazna.

"Odsotnost kovinskega leska pri navadnih, neprosojnih barvah daje vtis čvrstosti," pravi Hélène in pojasni, da "se to zelo dobro poda robustnemu videzu znamke Dacia" . Ta vrsta laka se bo kmalu razmahnila v okviru ponudbe karoserijskih barv.