Dacia deset let uspehov slavi s posebno jubilejno serijo vseh svojih modelov

  • Letos Dacia slavi desetnico uspehov od začetka prodaje modela Logan v Evropi in sredozemskem območju leta 2005.
  • Znamka ob tej priložnosti predstavlja posebno jubilejno serijo, ki obsega vse modele. Njene značilnosti so ekskluzivna vesoljno modra barva (Bleu Cosmos) karoserije ter posebni estetski dodatki in oprema.
  • Še ena novost: Dacia Duster je odslej na voljo tudi s kombinacijo bencinskega motorja TCe 125 in štirikolesnega pogona.
  • V letu 2014 je prodaja znamke Dacia prvič presegla pol milijona vozil, kar je bilo za 20 odstotkov več kot v letu prej. V minulih desetih letih se je Dacia z več kot tremi milijoni prodanih vozil trdno uveljavila na avtomobilskih trgih.
  • Del epopeje znamke Dacia je tudi deset let njene tesne povezanosti s kupci, ki temelji na vrednotah enostavnosti, velikodušnosti in zanesljivosti.

NOVOSTI V ŽENEVI 2015

Deset let je že minilo od začetka prodaje modela Logan v Evropi leta 2005. Ta je pomenila začetek novega poglavja razmaha romunske znamke, ki se je s spodbudo Renaulta prerodila in dosegla uspeh brez primere v vsej Evropi. V počastitev desete obletnice je Dacia pripravila posebno jubilejno serijo vseh modelov (razen Dokker Van). Ta posebna serija, ki je po vzoru temeljnih vrednot znamke enostavna in velikodušna, prihaja odeta v novo ekskluzivno vesoljno modro barvo (Bleu Cosmos) in posebnimi estetskimi dodatki, novo povezljivo navigacijsko napravo Media-Nav Evolution, kar dopolnjuje paket opreme Sérénité (vedrost, spokojnost).

Druga novost je Dacia Duster 4WD TCe 125. Ta nova kombinacija štirikolesnega pogona in bencinskega motorja TCe 125 dopolnjuje dosedanjo ponudbo štirikolesno gnanih različic z bencinskim motorjem 1,6 16V 105 in dizelskim dCi 110 (glede na državo).