Za uspešen odziv na klic na pomoč gorski reševalci še kako potrebujejo zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. Tu stopijo v ospredje zelo dobre terenske zmogljivosti vozila Dacia Duster. »V letu 2014 smo se z uporabo dveh Dusterjev osebno prepričali, da je Dacia Duster kljub ugodni ceni čisto pravi terenec. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje samemu kraju nesreče. S tem se močno skrajša čas, ki  je potreben za naš prihod do ponesrečencev.

Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer pa prav hitrost lahko odloča o preživetju«, pojasnjuje pomembno vlogo ustreznih vozil pri njihovem delu predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik in nadaljuje: »Zaradi zanesljivega delovanja so reševalci obe vozili Dacia odkupili, sodelovanje pa v letih 2015 in 2016 nadaljujemo še močneje, tokrat s kar tremi Dusterji, ki nam pomagajo pri našem delu v slovenskih gorah«.

Dacia Duster je v izvedenki s štirikolesnim pogonom idealen za uporabo na vseh vrstah vozišč in izven njih. To mu zagotavljajo okrepljen spodnji ustroj, povečan odmik od tal (210 mm) in izjemni terenski koti - vstopni (29,3°) in sestopni (34,9°). Hkrati pa vozila znamke Dacia odlikuje še pregovorna zanesljivost, ki je pri delu gorskih reševalcev ključnega pomena.

Dacia in Gorska reševalna zveza Slovenije torej nadaljujeta lani začeto pot poglobljenega sodelovanja, ki temelji na skupnih vrednotah znamke Dacia in gorskih reševalcev. Vsekakor si vsi želimo, da bo pomoči potrebnih v slovenskih gorah čim manj. Če bi do nesreče prišlo, pa smo lahko ponosni ob zavedanju, da nad nami bedi preko 800 prostovoljnih gorskih reševalcev, ki so svoj prosti čas posvetili reševanju življenj v najzahtevnejših naravnih okoljih. Zato z veseljem z vami delimo zimsko zgodbo o teh plemenitih ljudeh, ki nesebično rešujejo človeška življenja.