1. KDO SO UPRAVLJAVCI VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?

Vaše osebne podatke obdelujejo Renault Nissan Slovenija d.o.o., pravna oseba, ki na slovenskem trgu zastopa znamke Renault, Dacia, Nissan, ter pooblaščeni trgovci teh znamk, pri katerih so vaši podatki (v nadaljevanju "RENAULT" ali "mi") kot skupni upravljavci osebnih podatkov.

Renault Nissan Slovenija, d.o.o. je na naslovu Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Za vsa vprašanja glede obdelave podatkov ali vaših pravic se, prosimo, obrnite na pooblaščeno osebo za zaščito podatkov: vop.dacia@dacia.si.

Seznam pooblaščenih trgovcev je objavljen na www.dacia.si/trgovci.

Zbrane podatke delimo znotraj RNS in z vašim izbranim trgovcem, da vas razbremenimo dvojnega posredovanja istih podatkov. V primeru, da izberete več trgovcev, bomo vaše osebne podatke in privolitev posredovali vsem izbranim. Namen tovrstnega ravnanja je, da so podatki v bazi podatkov pravilni, kar je naša zakonska obveznost.

2. KAKO UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Vaše osebne podatke zbiramo, ko izpolnite obrazec na naši spletni strani, ko nas kontaktirate prek e-pošte, telefona, klepeta v živo (live chat), ko obiščete pooblaščeni salon ali servis ali kako drugače.

Vaše osebne podatke uporabljamo za različne namene:

Namen

Pravna osnova

Upravljanje vaših zahtevkov, ki nam jih lahko posredujete na kakršenkoli način (po e-pošti, telefonu, naših spletnih straneh, prek družbenih omrežij), kot so: zahteva za testno vožnjo, za termin za servisni pregled, za komercialno ponudbo, za oceno stroškov za popravilo, za informacije o novih in rabljenih vozilih in podobno ...

Ta obdelava podatkov je potrebna in jo upravičuje predpogodbeni odnos, ki izhaja iz vaše zahteve.

 

Upravljanje poslovnega odnosa: izvedba nakupa vozila/nadomestnih delov/dodatne opreme/storitev

popravila in vzdrževanja vozila (naročilo, račun ...) in tudi izvedba vzdrževalne pogodbe, pogodbe o podaljšanem jamstvu, pomoč na cesti (Renault Pomoč).

Ta obdelava podatkov je upravičena na osnovi pogodbe, ki ste jo sklenili z nami.

 

Izvedba vpoklica vozil.

Ta obdelava podatkov je v skladu z našimi zakonskimi obveznostmi.

Upravljanje vaših zahtevkov (pritožbe).

Ta obdelava podatkov temelji na našem zakonitem interesu (izboljšanje naših izdelkov in storitev ter preprečevanje sodnih postopkov).

Upravljanje posnetkov vaših klicev.

Ta obdelava podatkov temelji na našem zakonitem interesu (zagotavljanje dokazov o naši poslovni komunikaciji). Lahko ji nasprotujete.

Izvajanje dejavnosti v zvezi z anketami o zadovoljstvu ter študije o naših obstoječih izdelkih in storitvah in študije o razvoju naših novih izdelkov in storitev.

Ta obdelava podatkov temelji na našem zakonitem interesu (izboljšanje naših izdelkov in storitev).

 

Spremljanje vpliva naših dejavnosti (poročanje).

Ta obdelava podatkov temelji na našem zakonitem interesu (merjenje vpliva našega poslovanja in izboljšanje naših izdelkov in storitev).

Upravljanje vaše udeležbe na prireditvah, v nagradnih igrah, na tekmovanjih in podobno.

Ta obdelava podatkov temelji na našem zakonitem interesu (organizacija dogodkov).

Z vašo privolitvijo, kadar je to zakonsko predpisano, vas bomo kontaktirali prek navadne pošte, telefona ali elektronske pošte z osebno prilagojenimi promocijskimi sporočili, vključno z informacijami o naših izdelkih, posebnih ponudbah za nakup ali vzdrževanje vozil, vabili na dogodke ali vabili za sodelovanje v nagradnih igrah.  

Ta obdelava podatkov temelji na vaši izrecni privolitvi in/ali, če je dovoljena brez vaše privolitve, na našem zakonitem interesu (za zagotavljanje ustrezne vsebine, za poglobitev pogodbenih odnosov z obstoječimi kupci naših izdelkov in storitev).

Odgovarjanje na vaše zahtevke za pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki (glejte razdelek »5. Katere pravice imate?«).

Ta obdelava podatkov temelji na naših zakonskih obveznostih in vključuje preverjanje vaše identitete.

Upravljanje vašega uporabniškega računa »My Renault« ali »You and Renault«.

Ta obdelava je upravičena z izvajanjem pogodbe, ki ste jo sklenili z nami.

Na splošno se zavezujemo, da zbiramo samo osebne podatke, ki so potrebni za vsak namen, za katerega obdelujemo vaše podatke.

Določeni podatki na spletnih obrazcih, preko katerih nam pošljete svoje zahteve, so označeni kot obvezni. Potrebni so za sklenitev pogodbe ali pa za izpolnitev vaših zahtev oziroma izpolnitev naših zakonskih ali pogodbenih obveznosti. Če ne želite posredovati zahtevanih informacij, ne bomo mogli obdelati vaše zahteve. Namen drugih informacij je, da vas bolje spoznamo, še posebej ko vam pošiljamo prilagojena promocijska sporočila, zaradi česar so neobvezne in jih lahko izpolnite ali ne. Prav tako imate pravico, da kadar koli zahtevate brisanje podatkov iz naše baze podatkov.

Ko vam pošiljamo promocijska sporočila, vam želimo poslati najpomembnejše ponudbe, ki so prilagojene vašim potrebam in ki vas bodo resnično zanimale. Zaradi vaših osebnih podatkov (tistih, ki nam jih posredujete neposredno, in tistih, ki jih prejmemo od svojih partnerjev, ter tudi tistih, ki jih zbiramo na samodejen način med vašimi obiski naših spletnih strani ali med vašo uporabo naših mobilnih aplikacij na podlagi vaše privolitve) razvijamo profil, ki nam omogoča, da ocenjujemo in natančno napovedujemo vaše osebne želje in/ali interese glede naših izdelkov in storitev. Boljše poznavanje nam omogoča, da vam ponudimo izdelke ali storitve, ki bodo bolj po vaši meri, in da vam bolje ugodimo. Oblikovanje profilov pa ni podlaga za kakršno koli avtomatizirano odločanje o vsebini sporočil, ki vam jih bomo poslali.

Ko ste v stiku z našim klicnim centrom, je naš cilj, da najbolje zadostimo vašim zahtevam. Z namenom zagotavljanja dokazov o naši poslovni komunikaciji bodo vaši klici najverjetneje zabeleženi. Temu lahko nasprotujete.

3. KATERI PODATKI O VAS SE ZBIRAJO?

  • Osebni podatki za identifikacijo, na primer: ime, priimek, naslov, e-naslov, telefonska številka, davčna številka, datum rojstva;
  • podatki o nakupu, na primer: številka kupoprodajne pogodbe, datum sklenitve pogodbe, številka računa, datum računa;
  • podatki o lastništvu vozila, na primer: vrsta pogodbe o vzdrževanju, datum sklenitve pogodbe, datum izteka pogodbe;
  • podatki o stikih s kupci, na primer: vrsta zahtevka za informacije ali pritožbe, datum zahtevka;
  • trženjske informacije, na primer: vrsta trženjske dejavnosti, v katero ste bili vključeni, datum kontakta, zbrani podatki na spletnih straneh in/ali v mobilnih aplikacijah, povezani podatki;
  • podatki o vozilu (za čas vašega dejanskega lastništva vozila), na primer: znamka in model vozila, datum prve registracije, datum nakupa, številka šasije (VIN), informacije o storitvah servisiranja vozila, vrsta storitve (vzdrževanje, popravilo ...), datum storitve, podatki o povezljivosti vozila.

Pravzaprav so vsi podatki prostovoljni, razen če potrebujemo informacije za sklenitev pogodbe, izvršitev vaših zahtev ali izvajanje funkcij med vašim obiskom naše spletne strani.

 

Podatki, ki jih zbiramo samodejno

S svojimi partnerji uporabljamo različne tehnologije za zbiranje in shranjevanje podatkov o vaših obiskih naših spletnih strani, kar lahko vključuje uporabo piškotkov ali podobnih tehnologij za identifikacijo vašega brskalnika ali naprave. Te informacije uporabljamo za upravljanje svoje spletne strani, za odkrivanje in preprečevanje nepooblaščenega dostopa in za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pravna podlaga je torej naš legitimni interes, da izboljšamo uporabniško izkušnjo svoje spletne strani ter ponudimo prilagojene in ustrezne vsebine v skladu z vašimi interesi. Ko obiščete naše spletne strani, samodejno registriramo datum, čas in trajanje vašega obiska ter tudi ime vašega ponudnika internetnih storitev in spletno stran, s katere ste prišli. Poleg tega samodejno prejmemo informacije o količini prenesenih podatkov, brskalniku, operacijskem sistemu in napravi, ki jo uporabljate. Samodejno zbrani podatki bodo v času zbiranja anonimni.

Naj omenimo, da je ta funkcija povsem neobvezna in da je ne izvajamo brez vaše privolitve. Za več informacij o našem pravilniku o piškotkih in navodilih za upravljanje svoje privolitve obiščite www.dacia.si/piskotki.

4. KDO IMA DOSTOP DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?

RNS bo vaše osebne podatke posredoval naši matični družbi Renault SAS, 13/15 quai le Gallo 92100 Boulogne-Billancourt, France, in matični družbi Nissan International SA, Zone d’Activités La Pièce 12, 1180 Rolle, Suisse, v naslednjih primerih:

-        za izvedbo vašega naročila, ko se odločite za nakup avtomobila;

-        za izboljšanje naših storitev z izvajanjem ankete o zadovoljstvu (Glas kupca – Voice of Customer);

-        za reševanje reklamacij/garancijskih zahtevkov;

-        za statistične namene in poročanje.

Vaše osebne podatke lahko delimo z drugimi člani skupine Renault, kot sta RCI BANQUE SA, bančna podružnica Ljubljana, in RCI Lizing d.o.o., obe podjetji na naslovu Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, Slovenija (v nadaljevanju RCI). Ko izberete avtomobil, ki ga želite kupiti, se lahko odločite za eno od možnosti financiranja, ki jih ponuja naš partner RCI. Podatki, ki jih posredujete na RCI za sklenitev pogodbe o financiranju, nam ne bodo nikoli razkriti. RCI bo razkril vaše osebne podatke, če ste podali svojo privolitev, da vam posreduje promocijske ponudbe svojih izdelkov in storitev. Omogočiti vam želimo čim preprostejši nakup avtomobila, zato vam ponudbo svojih izdelkov in storitev pošiljamo kot enotno, celovito ponudbo.

Vaše osebne podatke lahko delimo tudi s pogodbenimi partnerji – ponudniki storitev, ko obdelujemo vse ali del vaših osebnih podatkov, in sicer kolikor je to potrebno za izpolnjevanje njim zaupanih nalog (npr. gostovanje naše spletne strani ali mobilne aplikacije; storitve, povezane z delovanjem ali vzdrževanjem spletne strani; storitve, povezane s pošiljanjem komercialnih ponudb, izvajanjem raziskav itd.). Vaši osebni podatki bodo preneseni le pooblaščenim službam zaradi njihovih funkcij in v okviru njihovi pristojnosti.

Vaše osebne podatke bomo delili s tržnimi partnerji v Srbiji, Franciji, Švici, Sloveniji, na Hrvaškem, v Nemčiji in Španiji na pravni podlagi: ker je to potrebno glede na naravo posla, ker je to naša pogodbena obveznost ali na podlagi vaše privolitve. Na ta način boste prejeli ustrezne informacije o naših izdelkih in storitvah, ki vas zanimajo.

Seznam naših partnerjev najdete na www.dacia.si/partnerji.

Kolikor je to mogoče, so vaši podatki na strežnikih v Evropskem gospodarskem prostoru (EGP). Ker pa so nekateri naši ponudniki storitev v državah zunaj EGP, se vaši osebni podatki obdelujejo v teh državah. Nekatere od teh držav lahko imajo različne uredbe o osebnih podatkih iz Evropske unije. V tem primeru posebno pozornost posvečamo zagotavljanju, da se ta prenos opravi v skladu z veljavnimi predpisi in da se vzpostavijo zaščitni ukrepi, ki zagotavljajo raven varovanja vaše zasebnosti in vaših temeljnih pravic, ki so enake tistim, ki jih ponuja Evropska unija (zlasti z uporabo standardnih pogodbenih klavzul Evropske komisije). Na podlagi preproste zahteve, ki jo pošljete na naslov, naveden v razdelku "5. Katere pravice imate?", vam lahko posredujemo več informacij o teh prenosih.

Vaše osebne podatke posredujemo tretjim osebam, da izpolnimo vse zakonske obveznosti oziroma upravne ali sodne odločbe, in sicer samo pooblaščenim službam, zaradi njihovih dolžnosti in odgovornosti. V nekaterih primerih se lahko od RNS zahteva, da vaše osebne podatke posreduje lokalnim organom ali organom EU. V skladu z ZVOP smo dolžni te informacije posredovati na zahtevo. Poleg tega lahko RNS shrani vaše osebne podatke v skladu s predpisi Republike Slovenije ali EU. Primer tega je uredba EU o umiku potencialno škodljivih vozil. V skladu s to uredbo moramo hraniti osebne in kontaktne podatke vseh posameznikov, ki so lastniki avtomobilov naših znamk, da vas lahko obvestimo o morebitnem vpoklicu. Podatki, ki se hranijo zaradi skladnosti, se v nobenem primeru ne bodo uporabljali za druge namene, ker je to v nasprotju z zakonom.

Vaše osebne podatke, ki jih shranjujemo, bomo razkrili samo osebam, določenim v tej Politiki zasebnosti, in jih ne bomo prodajali ali trgovali z njimi. Zagotavljamo vam, da so informacije, ki ste nam jih posredovali, varne, saj je to naš glavni cilj.

5. KATERE PRAVICE IMATE?

Pravica do dostopa do podatkov/do obveščenosti: imate pravico vedeti, katere osebne podatke zbiramo, iz katerih virov in za katere namene. V skladu s tem vam omogočamo, da nas kadar koli kontaktirate in zahtevate, da vam te podatke posredujemo.

Pravica do popravka: imate pravico zahtevati popravek kakršnih koli napak pri svojih osebnih podatkih. Naša dolžnost je zagotavljati točnost osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, za kar si prizadevamo vsakokrat, ko vas kontaktiramo. Kljub našim prizadevanjem pa se lahko zgodi, da so nekateri podatki, ki jih obdelujemo, netočni. Zavezujemo se, da bomo v tem primeru izpolnili vašo zahtevo za popravek podatkov.

Pravica do izbrisa podatkov/do pozabe: imate pravico zahtevati, da izbrišemo vaše osebne podatke. Vašo zahtevo smo dolžni izpolniti, razen če moramo podatke hraniti v skladu z zakonodajo. RNS se zavezuje, da bo iz vseh podatkovnih baz izbrisal ali anonimiziral vaše osebne podatke, povezane z obdelavo, za katero ste dali privolitev.

Pravica do prenosljivosti podatkov: imate pravico zahtevati, da se vam vaši osebni podatki posredujejo v strukturirani in pogosto uporabljani obliki. RNS se zavezuje, da se bo na to zahtevo odzval v zakonskem roku 30 dni od podaje zahteve. Poslali vam bomo samo osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, oziroma tiste, ki smo jih pridobili iz javno dostopnih virov ali od partnerjev.

Pravica do omejitve obdelave: v skladu z ZVOP imate v določenih primerih pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov. V RNS smo izvedli poglobljen pregled svojih namenov in sredstev obdelave in nismo našli primerov, ki bi zahtevali omejitev podatkov. Vse zahteve v okviru te pravice bodo tako obravnavane kot umik privolitve, kar pomeni, da vam RNS ne bo več pošiljal nobenih drugih, razen najnujnejših komunikacij.

Pravica do ugovora: ZVOP zagotavlja, da lahko ugovarjate kakršni koli obdelavi. Vsak ugovor bo obravnavan kot umik vaše privolitve, zaradi česar vam RNS ne bo pošiljal nobenih, razen najnujnejših komunikacij.

Avtomatizirano odločanje: RNS ne izvaja avtomatiziranega odločanja, razen po vaši meri prirejenega spletnega oglaševanja, za katero smo pridobili vašo izrecno privolitev. Svojo privolitev ali umik le-te lahko kadar koli prekličete.

Pravica, da kadarkoli umaknete svojo privolitev za namene, za katere smo jo zbrali.

Za vsa vprašanja glede obdelave podatkov ali vaših pravic ali v primeru zlorabe vaših podatkov se prosimo obrnite na pooblaščeno osebo za zaščito podatkov: vop.dacia@dacia.si.

Pri razreševanju pritožb v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, ki jih z vami ne moremo rešiti neposredno, sodelujemo s pristojnimi regulatornimi organi. Imate pravico do pravnega varstva. Lahko se obrnete na Informacijskega pooblaščenca RS. Pred vsako prijavo se, prosimo, obrnite na nas, da bi skupaj rešili vašo težavo.

6. KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE PODATKE?

V skladu s predpisi se zavezujemo, da bomo vaše osebne podatke hranili le za čas, ki je potreben za izpolnitev določenega namena obdelave. Za izračun teh obdobij čuvanja in shranjevanja podatkov se opiramo predvsem na naslednja merila:

  • trajanje pogodbe: če imate pogodbo z nami;
  • čas, potreben za obdelavo vašega zahtevka ali pritožbe;
  • čas, ko je bil odprt vaš račun (če ste ga odprli), razen v primeru 3-letne nedejavnosti;
  • vaše zanimanje in odgovor na naša promocijska sporočila;
  • potreba, da ohranimo določeno zgodovino vaših interakcij z nami za dobro vodenje poslovnih odnosov;
  • naše pravne ali pogodbene obveznosti.

Nekatere vaše osebne podatke moramo hraniti v arhivih, da se lahko odzovemo na kateri koli pravni postopek in v času veljavnosti predpisov, ki jih predpisuje veljavna zakonodaja.

Če imate z nami pogodbo, se vaši osebni podatki hranijo do 30 let po vaši zadnji dejavnosti.

Če nimate pogodbe z nami in ste dali pozitivno privolitev, se vaši osebni podatki hranijo do 3 leta po vaši zadnji dejavnosti.

Če nimate pogodbe z nami in ste dali negativno privolitev, se vaši osebni podatki hranijo do 6 mesecev po vaši zadnji dejavnosti.

Vsi podatki so shranjeni v informacijskem okolju RNS, ki ima zelo visoke varnostne standarde in v katerem specializirana ekipa deluje za preprečevanje morebitnih kršitev in težav.

7. POSODABLJANJE POLITIKE ZASEBNOSTI

Redno preverjamo skladnost svoje Politike zasebnosti. Naša politika zasebnosti se lahko sčasoma spremeni. V skladu s to Politiko zasebnosti ne bomo zmanjšali vaših pravic brez vaše izrecne privolitve. Na tej spletni strani bomo objavili vse spremembe in vas obvestili v primeru večjih sprememb.

Verzija 09, avgust 2019.