Izvedite več o tovarniško vgrajenem plinu (LPG)

Imate vprašanja v zvezi z našimi plinskimi motorji (LPG)? Zdaj imate priložnost, da prejmete jasne odgovore!
Zasnova, delovanje, uporaba, varnost itd. Zaupamo vam vse.    

PodrobnejšI podatki o tovarniško vgrajenem plinu

Kaj je tovarniško vgrajen plin (LPG)?
LPG je utekočinjeni naftni plin, ki nastane, ko sta butan in propan pod tlakom in se spremenita v tekočino. Utekočinjeni naftni plin je brez benzena in svinca, ki sta nevarna tako za okolje kot naše zdravje. Je nestrupen, brez barve in vonja. Zaradi utekočinjene oblike ne zahteva rezervoarja za shranjevanje pod visokim tlakom (med 5 in 30 bari). Ta vrsta goriva je zato povsem varna.
Ali je tovarniško vgrajen plin (LPG) nevaren? Kdo izvede predelavo?
Plinski motor Dacia ECO-G je opremljen z vsemi potrebnimi in obveznimi varnostnimi funkcijami za zagotavljanje varnosti v skladu z uredbo iz leta 2001 (R67-01): nepovratni ventil, omejevalnik polnjenja na 80 %, regulacijski ventil, elektromagnetni ventil in tlačni varnostni ventil. Poleg tega so rezervoarji za plin (LPG) v naših vozilih zdaj šestkrat bolj odporni kot pri prejšnjih generacijah vozil.

Mi poskrbimo za predelavo v tovarni. Tako prejmete enak paket jamstva kot pri vozilih z motorjem z notranjim izgorevanjem (tako za vozilo kot za predelavo) in enako strokovno znanje znamke Dacia. 

Vozilo Dacia ECO-G je opremljeno z izjemno varnim in zanesljivim motorjem.
Ali veljajo pri vožnji z LPG vozili določene omejitve?
Ne. Za vozila s tovarniško vgrajenim plinom (LPG) ne veljajo prometne omejitve. Vozilo Dacia ECO-G s tovarniško vgrajenim plinom z dvema ločenima rezervoarjema za gorivo vam ponuja velik doseg vožnje. Zlahka lahko prevozite več kot 1000 km in si privoščite popolnoma brezskrbna potovanja!    
Ali lahko vozilo s tovarniško vgrajenim plinom (LPG) parkiram v podzemni garažni hiši?
Da, in to brez omejitev! Naši plinski motorji Dacia ECO-G so skladni z mednarodno uredbo iz leta 2001 (R67-01), ki zahteva, da morajo biti vsa vozila s plinskim pogonom opremljena s tlačnim varnostnim ventilom. Tako lahko do vseh parkirišč dostopate brez omejitev.
Ali ima vozilo s tovarniško vgrajenim plinom manj prtljažnega prostora?
Sploh ne! Rezervoar je nameščen na mestu, ki je običajno namenjeno rezervni pnevmatiki, zato ne zmanjša prostornine prtljažnika. To ne vpliva na notranjost in modularno zasnovo vozila. Dodatno je v vseh vozilih Dacia s tovarniško vgrajenim plinom na voljo originalni komplet za popravilo predrte pnevmatike.
Ali tovarniško vgrajen plin (LPG) vpliva na življenjsko dobo motorja?
Da. Podaljša jo! Dvogorivni sistem motorja LPG vpliva na življenjsko dobo motorja vašega vozila. Čistejše izgorevanje plina omogoča, da motorno olje dlje časa ohrani svoje lastnosti, njegovo oktansko število pa zmanjša tresljaje.
Polnilna postaja za LPG: kje lahko napolnite rezervoar?
Rezervoar za utekočinjeni naftni plin napolnite na običajni bencinski črpalki. Ena od štirih bencinskih črpalk v Evropi ponuja utekočinjeni naftni plin. Za načrtovanje poti so vam na voljo aplikacije, ki poiščejo bencinske črpalke, ki imajo na voljo tudi plinske črpalke. Na najdete plinske črpalke? Bodite brez skrbi! Vaše vozilo lahko uporablja samo bencinski pogon.
Ali je treba rezervoar za utekočinjeni naftni plin redno preverjati?
Ne skrbite, mi poskrbimo za vse. Servisiranje vozila s tovarniško vgrajenim plinom se ne razlikuje od servisiranja vozila z bencinskim motorjem. Izračunajte: servis vašega vozila opravite na vsakih 20.000 prevoženih kilometrov oziroma enkrat letno. Dodatno servisiranje je zahtevano za plinske ventile na vsakih 120.000 prevoženih kilometrov.
Ali je vozilo s tovarniško vgrajenim plinom bolj okolju prijazno?
Seveda! Čeprav je poraba pri tovarniško vgrajenem plinu približno 25 % večja v primerjavi z bencinskim motorjem, plinski pogon sprošča manj emisij CO2 kot bencinski motor in ima zato manjši ogljični odtis.

Ste pripravljeni narediti ta korak? Ponudba vozil Dacia ECO-G