Servis

Pametni paketi

 – Ne glede na starost vašega vozila Dacia naši paketi z vsemi vključenimi storitvami (nadomestni deli in delo) strogo upoštevajo program vzdrževanja vašega vozila.

– Strokovno znanje usposobljenega osebja.

– Enoletna garancija na nadomestne dele in opravljeno delo.

Nizke cene za vozila, starejša od 3 let

– Čeprav svoje vozilo Dacia vozite že nekaj let, to še ne pomeni, da si ne zasluži enake pozornosti kot novejše vozilo Dacia.

– Znižajte stroške vzdrževanja vozila Dacia z uporabo alternativnih nadomestnih delov in bodite še naprej zvesti uporabnik kakovostnih storitev v našem pooblaščenem servisu Dacia.

Nasveti in namigi

– Ne čakajte, da se na instrumentni plošči prižge opozorilna lučka. Upoštevajte intervale servisnih pregledov iz programa vzdrževanja za vaše vozilo!

– Tako se boste izognili okvaram, povezanim z obrabo, hkrati pa boste kar najbolje nadzirali učinkovitost posameznih delov in opreme.

Pnevmatike

S preverjanjem obrabe pnevmatik zagotovite njihov optimalen oprijem na cestišču in dobro lego vozila na cesti.

Pametni paketi

– Namestitev in uravnoteženje zamenjanih pnevmatik– Menjava ventilov

– Pregled kontrolnih točk, ki so pomembne za varnost

Nasveti in namigi

– Pnevmatike vedno zamenjajte po parih (po dve pnevmatiki), da se izognete vsakršnemu tveganju.

– Manj obrabljene pnevmatike morajo biti nameščene zadaj.

– Preverite tlak v pnevmatikah enkrat mesečno in pred vsako daljšo vožnjo, in sicer pri hladnih pnevmatikah.

– Pozor, pri prenizkem tlaku lahko pnevmatika poči. Ustrezen tlak v pnevmatikah je naveden na notranji strani voznikovih vrat.

– Poskrbite za pregled in, če je to potrebno, nastavitev stekanja koles.

Klimatska naprava

Klimatska naprava z uravnavanjem temperature, odrositvijo stekel in čiščenjem zraka zagotavlja udobje v potniškem prostoru v vseh letnih časih. Učinkovita klimatska naprava zagotavlja prijetno in zdravo potovanje vseh potnikov, in to povsem varno.

Pametni paketi

– Čiščenje sistema klimatske naprave

– Polnjenje plina klimatske naprave

Nasveti in namigi

Bodite pozorni na prve znake slabega delovanja ali okvare: neprijetne vonjave, težave z alergijami, manj učinkovito ogrevanje ali hlajenje v kabini, nenehno zamegljena stekla.

Da bi se izognili tem težavam:

– redno in celo leto uporabljajte klimatsko napravo,

– enkrat letno očistite krožni sistem in na vsaki dve leti zamenjajte zračni filter kabine.

Zavore

Vozite brezskrbno zahvaljujoč kontrolam kakovosti, ki jih izvajajo naši strokovnjaki, ter pravočasni zamenjavi zavornih ploščic in kolutov.

Pametni paketi

– Zavorne ploščice

– Zavorne ploščice in koluti

Nasveti in namigi

– Bodite pozorni na prve znake obrabe: povečanje zavorne razdalje, tresljaji pod stopalom ob pritisku na zavorno stopalko ipd.

– Da ohranite učinkovito zaviranje, poskrbite za pregled zavor vsaki dve leti ali vsakih 20.000 kilometrov.

– Zavorno tekočino zamenjajte vsaka štiri leta ali vsakih 120.000 kilometrov.

– Zavorne bobne je treba očistiti prahu in umazanije vsakih 60.000 km.

Amortizerji

Amortizerji vam omogočajo udobno in varno vožnjo. Zagotavljajo vam dobro lego na cesti ne glede na stanje ceste ter skupaj z zavorami in pnevmatikami predstavljajo »trikotnik varnosti«.

Pametni paketi

Paketi amortizerjev Dacia z zamenjavo sprednjih in zadnjih amortizerjev zagotavljajo popoln oprijem in lego vozila na cesti ter povečujejo udobje vožnje. Vključujejo nadomestne dele, delo, pregled kakovosti in preizkus na cesti po zamenjavi amortizerja.

– Sprednji amortizerji

– Zadnji amortizerji

Nasveti in namigi

– Bodite pozorni na prve znake slabšega delovanja amortizerjev: povečana zavorna razdalja, hitrejša obraba pnevmatik, akvaplaning ipd.

– Če ste v dvomih, se v našem pooblaščenem servisu Dacia dogovorite, da vam jih med servisom brezplačno pregledajo.

– Vozite previdno in se izogibajte luknjam ter drugim nepravilnostim na cestišču, saj boste tako podaljšali življenjsko dobo amortizerjev.

Jermen razdelilnega sistema

Jermen razdelilnega sistema zagotavlja popolno časovno usklajenost različnih delov motorja. Zelo pomembno je, da upoštevate priporočeni program zamenjave.

Pametni paketi

Paket jermena razdelilnega sistema vam pomaga preprečiti neprijetna presenečenja: jermen razdelilnega sistema zamenjajte, če je vozilo starejše od 5 let ali če ima prevoženih med 60.000 in 160.000 km. Za starejša vozila ponujamo pakete s posebej ugodnimi cenami.

– Jermen razdelilnega sistema in jermen dodatne opreme

– Jermen razdelilnega sistema, jermen dodatne opreme in vodna črpalka

Nasveti in namigi

Pri obrabi jermena razdelilnega sistema ni nikakršnih opozorilnih znakov. Da bi preprečili škodo, ki lahko povzroči tudi okvaro motorja, upoštevajte priporočeni program menjave jermena razdelilnega sistema. To priložnost izkoristite tudi za pregled vodne črpalke.

Vžigalni sistem

Čeprav se akumulator polni samodejno med delovanjem motorja, ne smete zanemariti njegovega vzdrževanja. Akumulator je srce vašega vozila, ki zaradi neustreznega vzdrževanja predstavlja 85 % vseh okvar.

Pametni paketi

Pooblaščeni servis Dacia ponuja pakete vžigalnega sistema z vsemi vključenimi storitvami (nadomestni deli in delo). Vaš akumulator zamenjamo ne glede na to, ali se motor zažene ali ne. Pred zamenjavo akumulatorja ga naše ekipe preizkusijo in vas obvestijo o njegovem stanju.

– Akumulator in vžigalne svečke

Nasveti in namigi

– Bodite pozorni na prve znake njegove utrujenosti, vključno s počasnejšim zagonom in manj učinkovito električno opremo. 

– Akumulator je treba pregledati vsaki dve leti ali vsakih 30.000 kilometrov in zamenjati vsaka štiri leta ali vsakih 60.000 kilometrov.

– Vžigalni sistem preglejte tudi pred nizkimi ali zelo visokimi temperaturami, vžigalne svečke pa po 30.000 km.

Metlice brisalcev

Brisalci vetrobranskega stekla so celo leto izpostavljeni toplotnim obremenitvam in poškodbam, ki jih lahko povzročajo UV-žarki ali kisik iz zraka. Obrabljeni brisalci lahko tudi poškodujejo vetrobransko steklo.

Pametni paketi

– Redne preglede metlic brisalcev

– Dolivanje tekočine za pranje

– Menjava metlic enkrat na leto, da se preprečijo nevarnosti, povezane z njihovo obrabo

Nasveti in namigi

– Bodite pozorni na prve znake obrabe metlic brisalcev, kot so slabo brisanje vetrobranskega stekla, povečano bleščanje, glasni brisalci ipd., in poskrbite za redne preglede.

– Če želite preprečiti, da se na metlicah nabere umazanija, jih očistite s krpo in tekočino za pranje stekel ali z mokro gobo.

– Priporočamo, da brisalce vetrobranskega stekla zamenjate enkrat letno.