Dacia ECO-G: odkrijte naša vozila na plinski pogon

Posebna ponudba vozil Dacia na plinski pogon! Ugodna in preprosta za uporabo ter v skladu z vsemi standardi kakovosti. Naša tehnologija Dacia ECO-G uresničuje vaše želje!

Dacia ECO-G Hitra predstavitev

Dacia ECO-G – 40 % prihranek goriva

Prihranek stroškov goriva več kot 40 %*

Dacia ECO-G – večja zmogljivost v primerjavi z bencinskim motorjem

Več kot 10 % večja zmogljivost***

Dacia ECO-G – večji doseg vožnje

Več kot 60 % večji doseg vožnje**

Dacia ECO-G – manj emisij v primerjavi z bencinskim motorjem

11 % manj emisij CO2 (v primerjavi z bencinskim motorjem)

*Utekočinjeni naftni plin (LPG) je cenejši, s povprečno ceno 0,58 €/liter. Zaradi povprečnega nižjega stroška LPG goriva v primerjavi z bencinskim gorivom, se to odraža v obliki prihranka vse do 40 %.


**Model ECO-G vam ponuja do 92 litrov prostornine rezervoarjev (vključno z drugim rezervoarjem za LPG) v primerjavi s samo enim 50-litrskim rezervoarjem pri bencinski različici.

***Plinski motor (LPG): 170 Nm/2000 vrt/min v primerjavi z bencinskim motorjem: 160 Nm/2700 vrt/min.

Kaj je tehnologija Dacia ECO-G?

Dacia ECO-G – kako delujejo plinski (LPG) motorji Dacia?

Odkrijte tehnologijo Dacia ECO-G

ECO-G je ime naših motorjev s pogonom na bencin in utekočinjeni naftni plin (LPG). Utekočinjeni naftni plin (LPG), ki je kombinacija propana in butana, je z integracijo sistema za vbrizg dodan k obstoječemu bencinskemu motorju. ECO-G ima lastni rezervoar (brez zmanjšanja prostornine prtljažnika), ki je odporen na tlak in posebej izdelan za shranjevanje tekočine, narejene pa so tudi manjše spremembe motorja pri ceveh za gorivo. Vgradnja tehnologije ECO-G  se opravi neposredno v naših tovarnah. 

 

Po več kot 10 letih dejavnosti na trgu vozil na plinski pogon vam ponujamo celovito ponudbo vozil, opremljenih z motorjem ECO-G. Znamka Dacia se je s prodajo enega izmed treh modelov s tehnologijo Dacia ECO-G v letu 2019 povzpela na 1. mesto pri prodaji vozil s plinskimi motorji (LPG).

Kako deluje tehnologija Dacia ECO-G?

Preprosto. Preklop z bencina na tovarniško vgrajen plin in obratno je mogoče izvesti ročno ali samodejno (ko je rezervoar LPG prazen). Merilnik vam omogoča spremljanje ravni plina v rezervoarju in vam prikazuje preostali doseg vožnje. In kot češnja na vrhu torte, naj vam zaupamo, da je polnjenje rezervoarja hitro in enostavno. Vzame vam samo 2 minuti.

Dober začetek je pomemben!

Dacia ECO-G: prednosti vozila na plinski pogon (LPG)

Dacia ECO-G – prednosti

Varčna tehnologija

Dacia ECO-G plinski motorji (LPG) so cenovno ugodni in ne vključujejo nepotrebnih dodatkov. Izkoristite prednosti konkurenčne cene brez sklepanja kompromisov pri tehnologiji in prihranite pri gorivu.

Dacia ECO-G – prednosti

Varnost

Izkoristite prednosti originalne predelave in enakega jamstva proizvajalca kot pri drugih motorjih v ponudbi.

 

 

Dacia ECO-G – prednosti

Enostavna uporaba

Polnjenje rezervoarja za utekočinjeni naftni plin je enako enostavno kot polnjenje rezervoarja za gorivo. S pritiskom na stikalo lahko preklopite med notranjim izgorevanjem in tovarniško vgrajenim plinom (LPG).

Ali ste našli svojo popolno izbiro?

Odkrijte naše različice vozil s tovarniško vgrajenim plinom.

Naše spletno mesto in njegovi partnerji uporabljajo piškotke za merjenje občinstva in uspešnosti spletnega mesta, za prikaz prilagojenih in / ali geolokaliziranih oglasov in vsebin ter za omogočanje interakcije z našo vsebino prek družabnih omrežij. Svojo izbiro lahko kadar koli spremenite s klikom na spodnjo povezavo "Upravljanje piškotkov".

Več o tem