Dacia avantura

Dacia se pripravlja na Dakar 2025!

Znamka Dacia bo kot proizvajalec vozil prvič sodelovala v svetovnem prvenstvu v vzdržljiivostnem reliju. V pustolovščini bodo sodelovala tri moštva, ki jih sestavljajo izkušeni vozniki Sébastien Loeb, Cristina Gutierrez Herrero in Nasser Al-Attiyah.
Zaveznost je v jedru DNK blagovne znamke
Denis LE VOT, CEO znamke Dacia
"Dacia in Dakar se odlično ujemata! To ni le preizkus resnične robustnosti znamke Dacia, temveč tudi dokaz naše zavezanosti mobilnosti z nizkimi emisijami. Zelo se veselimo, da bomo na Dakarju sodelovali z vozilom Sandrider, ki ga poganja sintetično gorivo. Dacia je skupaj z najboljšo ekipo in vozniki resen tekmec na rallyju."

SANDRIDER

Dirkalnik s poudarkom na zmogljivosti in nizkem okoljskem vplivu

Z dirkalnikom Sandrider je Dacia preučila možnosti nizkoogljičnih energetskih rešitev, vključno s sintetičnimi gorivi ter razvila nove tehnične funkcionalnosti za prilagajanje potrebam in zmogljivostim voznikov.     
Robusten
Robustna šasija iz lahkih jeklenih cevi, karbonski deli karoserije in pogon 4x4 s povečano porazdelitvijo teže spredaj za boljši oprijem.
BISTVEN
Povečana preglednost zahvaljujoč kratkemu in strmemu dizajnu motornega pokrova ter proti-odsevni barvi na zgornjem delu armaturne plošče.
Eco-Smart
Optimizirana aerodinamika, zmanjšana teža, termalno upravljanje in nizkoogljično sintetično gorivo, ki ga dobavlja podjetje Aramco.

the Dacia SANDRIDERs

EKIPA ZA ZMAGO

Tri ekipe, ki jih vodijo znani in uspešni vozniki, se bodo pomerile pod črkami znamke Dacia.
Dacia x Dakar vozniki
Cristina Gutierrez Herrero
Španska reli voznica Cristina, stara 32 let, je ena izmed vodilnih ženskih osebnosti v svetu relija na terenu. Leta 2021 je zmagala v kategoriji T3 na svetovnem pokalu Rally-Raid in je od leta 2017 sodelovala na Dakarskem reliju že osemkrat. Njen sovoznik bo Pablo Moreno Huete.
Dacia x Dakar vozniki
Sébastien Loeb
Francoski reli voznik star 49 let, Sébastien, je devetkrat zapored osvojil svetovno prvenstvo v reliju od leta 2004 do 2012. Je najuspešnejši voznik v zgodovini motošporta in pogosto velja za največjega reli voznika vseh časov. Sébastien sodeluje na Dakarskem reliju od leta 2016 in bo imel za sovoznika Fabiana Lurquina.
Dacia x Dakar vozniki
Nasser Al-Attiyah
Petkratni zmagovalec svetovnega pokala v reliju na dolge razdalje in dvakratni zmagovalec svetovnega prvenstva Rally-Raid, med drugimi dosežki, se 53-letni Katarčan lahko pohvali z impresivnim rekordom. Pravi junak Dakarja je osvojil petkratno zmago na tem ikoničnem dogodku v letih 2011, 2015, 2019, 2022 in 2023.

Razširite svoje meje z znamko Dacia

Dacia Manifesto
Dacia Manifesto konceptno vozilo
Odkrijte vozilo, na katerem temelji Sandrider.
Dacia in UTMB®
UTMB® World Series
Odkrijte več o našem partnerstvu.