Mobilnost, ki je cenovno dostopna širši množici

Naša zgodovina

Znamka Dacia je vse od ustanovitve zavezana k izdelavi novih in zanesljivih vozil, ki imajo vso osnovno opremo in so na voljo širši množici. Znamka se je v vseh teh letih razvila in prilagodila potrebam strank ter hkrati ostala zvesta svojim koreninam. Pri tem je ubrala svojo pot in v več primerih pretresla avtomobilski trg. Vsak od glavnih modelov predstavlja svojevrstno revolucijo.  
Preporod znamke Dacia
Znamka Dacia je bila ustanovljena v Romuniji leta 1966 z jasnim ciljem: zagotoviti Romunom sodobna, zanesljiva in cenovno dostopna vozila. Ime Dacia izvira iz rimskega poimenovanja regije, ki je danes poznana kot Romunija.
Družba Renault je leta 1999 prevzela znamko Dacia, s čimer je poskrbela za strateški premik. Dacia je postala znamka skupine Groupe Renault in s tem začela novo dobo kakovostnih vozil.
Logan na trgu predstavljen leta 2004
Logan, prvotno zasnovan za novonastale trge po neprekosljivi ceni 5.000 €, je sodobna in robustna družinska limuzina, ki je predstavljala preporod blagovne znamke. Povzročil je revolucijo na avtomobilskem trgu in dosegel izjemen prodajni uspeh, med drugim tudi v Zahodni Evropi, kjer je bil Logan na trgu predstavljen leta 2005.
Sandero na trgu predstavljen leta 2008
Sandero je bil druga pomembna predstavitev modela znamke Dacia. Je tudi najbolje prodajani model znamke. Zaradi velikodušnih mer, praktičnega dizajna, vsestranskosti in cenovne dostopnosti je Sandero najbolje prodajano vozilo v Evropi.
Duster na trgu predstavljen leta 2010
Z modelom Duster je znamka Dacia znova razbila stereotipe avtomobilske industrije. Poleg tega, da je Duster cenovno najbolj dostopen športni terenec, je tudi privlačno vozilo s pravo terensko zmogljivostjo. Znamka je znova doživela velik poslovni uspeh.
Spring leta 2021 začel električno revolucijo Dacia
Dacia s prihodom prvega povsem električno gnanega modela znamke začenja novo poglavje svoje zgodovine. Spring je najcenejši električen avtomobil na evropskem trgu, ki električno mobilnost dela dosegljivo kar največjemu krogu ljudi.   
Jogger leta 2022 prinaša nov pristop k družinskemu sedemsedežniku
Dacia Jogger povzema najboljše iz vsake kategorije: dolžino kombi avtomobila, prostornost velikoprostornika in videz športnega terenca. Presega vse razrede! 

Želite izvedeti več o znamki Dacia?

Filozofija znamke Dacia
Filozofija znamke Dacia
Duster
Dacia v Sloveniji
Novice Dacia
Novice znamke Dacia