Dacia ECO-G: odkrijte naša vozila na plinski pogon

Posebna ponudba vozil Dacia na plinski pogon! Ugodna in preprosta za uporabo ter v skladu z vsemi standardi kakovosti. Naša tehnologija Dacia ECO-G uresničuje vaše želje!

Dacia ECO-G hitra predstavitev

Gorivo
Prihranek stroškov goriva do 40%*
Cesta
Več kot 10 % večja zmogljivost***
Doseg vožnje
Več kot 60 % večji doseg vožnje**    
Emisije
11 % manj emisij CO2 (v primerjavi z bencinskim motorjem)    

*Zaradi povprečnega nižjega stroška LPG goriva v primerjavi z bencinskim gorivom, se to odraža v obliki prihranka vse do 40 %.

**Model ECO-G vam ponuja do 92 litrov prostornine rezervoarjev (vključno z drugim rezervoarjem za LPG) v primerjavi s samo enim 50-litrskim rezervoarjem pri bencinski različici.

***Plinski motor (LPG): 170 Nm/2000 vrt/min v primerjavi z bencinskim motorjem: 160 Nm/2700 vrt/min.


Kaj je tehnologija dacia ECO-G?

Odkrijte tehnologijo Dacia ECO-G
ECO-G je ime naših motorjev s pogonom na bencin in utekočinjeni naftni plin (LPG). Utekočinjeni naftni plin (LPG), ki je kombinacija propana in butana, je z integracijo sistema za vbrizg dodan k obstoječemu bencinskemu motorju. ECO-G ima lastni rezervoar (brez zmanjšanja prostornine prtljažnika), ki je odporen na tlak in posebej izdelan za shranjevanje tekočine, narejene pa so tudi manjše spremembe motorja pri ceveh za gorivo. Vgradnja tehnologije ECO-G se opravi neposredno v naših tovarnah. 

Po več kot 10 letih dejavnosti na trgu vozil na plinski pogon vam ponujamo celovito ponudbo vozil, opremljenih z motorjem ECO-G. Znamka Dacia se je s prodajo enega izmed treh modelov s tehnologijo Dacia ECO-G v letu 2019 povzpela na 1. mesto pri prodaji vozil s plinskimi motorji (LPG).
Kako deluje tehnologija Dacia ECO-G?
Preprosto. Preklop z bencina na tovarniško vgrajen plin in obratno je mogoče izvesti ročno ali samodejno (ko je rezervoar LPG prazen). Merilnik vam omogoča spremljanje ravni plina v rezervoarju in vam prikazuje preostali doseg vožnje. In kot češnja na vrhu torte, naj vam zaupamo, da je polnjenje rezervoarja hitro in enostavno. Vzame vam samo 2 minuti.    

Dober začetek je pomemben!

Dacia ECO-G: prednosti vozila na plinski pogon (lpg)

Dacia ECO-G – prednosti
Ekonomična tehnologija
Dacia ECO-G plinski motorji (LPG) so cenovno ugodni in ne vključujejo nepotrebnih dodatkov. Izkoristite prednosti konkurenčne cene brez sklepanja kompromisov pri tehnologiji in prihranite pri gorivu.
Dacia ECO-G – prednosti
Zanesljiva tehnologija
Izkoristite prednosti originalne predelave in enakega jamstva proizvajalca kot pri drugih motorjih v ponudbi.
Dacia ECO-G – prednosti
Enostavna uporaba
Polnjenje rezervoarja za utekočinjeni naftni plin je enako enostavno kot polnjenje rezervoarja za gorivo. S pritiskom na stikalo lahko preklopite med notranjim izgorevanjem in tovarniško vgrajenim plinom (LPG).

Ali ste našli svojo popolno izbiro?

Odkrijte naše različice vozil s tovarniško vgrajenim plinom.