aktualna akcija

VOZITE NA PLIN

+15% popusta do 2.000 litrov LPG goriva 
s Petrol kartico zvestobe. 

Kaj je avtoplin?

Avtoplin je utekočinjeni naftni plin (LPG), mešanica butana in propana, prilagojena za uporabo v vozilih. Zaradi izjemne ekonomike in zelo ugodnih okoljskih značilnosti je edina realna dosegljiva alternativa klasičnim naftnim gorivom, saj se z uporabo pogona na avtoplin stroški, ki se porabijo za nakup goriva, skoraj prepolovijo. 
Prednosti avtoplina Q Max:
  • izrazito znižanje stroškov goriva, 
  • podaljšanje življenjske dobe nekaterih delov motorja, 
  • preprosta uporaba – avtomatsko preklapljanje med plinskim in bencinskim pogonom, 
  • preprosta in hitra vgradnja, 
  • kratek rok amortizacije – povrnitve naložbe, 
  • povečanje dosega vožnje z enkratno polnitvijo (ob uporabi plina in bencina), 
  • popolnejše zgorevanje zmesi »plin-zrak« ter posledično precejšnje zmanjšanje okolju škodljivih emisij, 
  • tišje delovanje motorja,
  • varnejši od uporabe bencina tudi ob morebitnih hujših trkih.
Kako kupci Dacia vozil koristite ugodnosti Petrol kluba?

Za pridobitev ugodnosti 15% popusta do 2000 litrov avtoplina Q Max morate biti član Petrol kluba. Ugodnost vam Petrol ob izpolnitvi obrazca naloži na kartico. Če še niste član Petrol kluba, se v Petrol Klub lahko včlanite prek mobilne aplikacije Na poti ali na spletni strani.Tisti, ki ste že člani Petrol kluba, pa izpolnite le obrazec za pridobitev ugodnosti.
Splošne informacije in pogoji akcije vozite na plin
Avtoplin (utekočinjen naftni plin) je zaradi izjemne ekonomike in ugodnih okolijskih značilnosti ena izmed alternativ klasičnim naftnim gorivom, saj se z njegovo uporabo stroški, ki se porabijo za nakup goriva, skoraj prepolovijo. Avtoplin je namreč najbolj ekonomično gorivo na našem trgu, saj se strošek v primerjavi s 95-oktanskim bencinom lahko zmanjša tudi do 50%. Zato sta Dacia in Petrol združila moči in kupcu vozil Dacia na plinski pogon (ECO-G verzije) ponudila še dodatno ugodnost:
  •  15% prihranka do 2.000 litrov LPG goriva s Petrol kartico zvestobe.
1. Do 15% prihranka je upravičen:
a) Kupec, ki kupi katerokoli vozilo Dacia (Sandero, Sandero Stepway, Jogger in Duster) na plinski pogon (ECO-G verzija);
b) Kupec, ki je polnoletna fizična oseba (ponudba ne velja za pravne osebe in podjetja);
c) Kupec, ki ima Petrolovo kartico zvestobe (PKKZ) ali Petrol klub plačilno kartico (PKPK) oziroma se na novo včlani v Petrol klub in tako pridobi kartico zvestobe.

2. Kupec katerekoli Dacia ECO-G, ki želi koristiti 15% prihranka do 2.000 litrov mora:
a) Kupiti katero koli Dacia vozilo verzije ECO-G, pri pooblaščenem prodajalcu vozil Dacia;
b) Uspešno izvesti registracijo za koriščenje ugodnosti, in sicer:
i. na spletni strani https://akcije.petrol.si/vozinaplin, na način, da v navedeni spletni strani objavljeni spletni obrazec zapiše svoje pravilne in točne podatke(1), ki so: ime in priimek, e-mail ali telefonska številka, VIN številka šasije v času prodajne ponudbe kupljenega vozila Dacia ECO-G ter številka veljavne kupčeve Petrol klub kartice, na katero se bo kupcu ob izpolnjevanju vseh pogojev priznalo upravičenje do pridobitve navedenega popusta. Za uspešno registracijo mora kupec vozila Dacia ECO-G na koncu vnosa vseh prej navedenih zahtevanih podatkov podati tudi soglasje k pogojem prodajne ponudbe;
ii. z izpolnitvijo in oddajo pristopnega obrazca Petrolu, ki ga kupec vozila Dacia ECO-G lahko ob nakupu vozila Dacia ECO-G pridobi pri pooblaščenem prodajalcu vozil Dacia. V pristopni obrazec mora kupec zapisati svoje pravilne in točne podatke (1), ki so: ime in priimek, e-mail ali telefonska številka, VIN številka šasije v času prodajne ponudbe kupljenega vozila Dacia ECO-G ter številka veljavne kupčeve Petrol klub kartice, na katero se bo kupcu ob izpolnjevanju vseh pogojev priznalo upravičenje do pridobitve navedenega popusta. Pristopni obrazec mora kupec poslati na naslov Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, pogoj za uspešno registracijo je, da Petrol prejme pravilno izpolnjen pristopni obrazec najkasneje do izteka veljavnosti prodajne ponudbe. S pošiljanjem pristopnega obrazca kupec vozila Dacia potrjuje seznanjenost s pogoji prodajne ponudbe in z njimi soglaša;
c) včlaniti se v Petrol klub(1) (v primeru, da kupec vozil Dacia ECO-G nima Petrol klub kartice zvestobe ali Petrol klub plačilne kartice) preko sledeče povezave https://www.petrol.si/petrol-klub/vclanite-se oziroma izpolniti pristopni obrazec v brošuri Petrola, ki ga lahko kupec Dacia vozila dobi pri pooblaščenem prodajalcu vozil Dacia. d) podati izrecno privolitev k danim pravilom in seznanjenost z njihovo vsebino, ki soobjavljeni na spletni strani https://akcije.petrol.si/vozinaplin.

3. Ugodnost: Ugodnost, ki se podeljuje v akciji, je opredeljena v obliki 15% popusta do 2.000 litrov goriva Q Max LPG. Sodelujoči prejme ugodnost zapisano na Petrol klub plačilno ali lojalnostno kartico in jo lahko koristi ob plačilu goriva Q Max LPG na vseh prodajnih mestih Petrol v Sloveniji in na Hrvaškem.

4. Dodatni pogoji in informacije Za aktivacijo ugodnosti na PKKZ in PKPK je potrebno ujemanje VIN številke šasije vozila Dacia,ki jo je kupec podal ob registraciji navedenih zgoraj ter podatkom o VIN številkah šasij v času prodajne ponudbe prodanih vozil Dacia ECO-G, ki jih Petrolu sporoči GA Adriatic d.o.o.

Od dneva, ko Petrol prejme pristopnico (bodisi v fizični obliki oziroma preko spleta), se bo vroku do 10 dni ugodnost naložila na Petrol klub kartico.

Kupec, ki izpolnjuje vse pogoje za sodelovanje v akciji navedenih zgoraj, pridobi možnost, da s tem, ko na spletni strani www.petrol.si/vozi-na-plin izpolni obrazec z vsemi zahtevanimi podatki, pridobi ugodnost na svojo Petrol klub kartico. Ugodnost bo lahko sodelujoči koristil 3 leta od datuma, ko bo ugodnost naložena na kartico.

Kupec ugodnosti ne more prenesti na tretjo osebo ali drugega sodelujočega, prav tako ugodnosti ne more unovčiti za gotovino ali zamenjati za drugo nagrado.

V skladu z določbami 108. člena Zakona o dohodnini (Zdoh-2) se nagrade iz te akcije, ki jih lahko prejemajo sodelujoči, ne vštevajo v davčno osnovo od drugih dohodkov.

5. Osebni podatki
Pravice posameznikov glede varstva osebnih podatkov, v povezavi s pridobljenimi ugodnostmi na Petrol klub kartico, so določene v Politiki zasebnosti na spletni strani: https://www.petrol.si/gdpr/politika-zasebnosti. Sodelujoči lahko vse pravice iz tega odstavka uveljavlja pisno na naslov: Petrol, Slovenska energetska družba, d.d., Dunajska cesta 50, 1000 Ljubljana, s pripisom: “za DPO”. Najkasneje v 15 dneh po prejemu zahteve bodo osebni podatki udeleženca izbrisani oz. ustrezno popravljeni.

6. Trajanje akcije
Akcija traja od 6.6.2022 do 5.6.2024

Dacia si prislužuje pravico, da kadarkoli zaključi s to akcijo oziroma do sprememb navedenih aktivnosti oziroma mehaniko akcije po lastni presoji prilagodi oz. spremeni. O tem bo kupec predhodno obveščen na spletni strani dacia.si, kjer bo objavljena sprememba pravil.

Za morebitne napake ne odgovarjamo.

Za vse dodatne informacije glede pridobivanja Petrol kartice je na voljo brezplačna telefonska številka 080 22 66 (Petrol klub).

(1) Upravljavec osebnih podatkov je Petrol d.d., Ljubljana. Več informacij o obdelavi osebnih podatkov najdete na https://www.petrol.si/gdpr.

polnjenje
Dostopen povsod
Petrol ponuja LPG že več kot 100 bencinskih servisih. Najdete jih lahko ob celotnem avtocestnem križu, v vseh večjih mestih in ob mestnih vpadnicah ter tudi že na lokalnih bencinskih servisih. Po Evropi je LPG na voljo že na več kot 40.000 bencinskih servisnih, njegovo število pa se vsak dan še povečuje.
lpg
Varčnost
Ob upoštevanju cen goriv in razlik v delovanju avtomobila zaradi lastnosti goriv je utekočinjen naftni plin (Liquified Petroleum Gas oz. LPG) do 50 % cenejši od bencina. Zaradi vgradnje rezervoarja za LPG bo povečana avtonomija vozila za od 400 do 500 dodatno prevoženih kilometrov.  S tem se dejansko poveča avtonomija vozila – za koliko, je odvisno od velikosti vgrajenega plinskega rezervoarja.
prijazen do okolja
Izboljšajte ekološki odtis

Vozila, ki delujejo na LPG, predstavljajo odlično okolju prijazno možnost. Med njihovimi prednostmi je izjemno nizka emisija trdnih delcev v ozračje, prav tako pa so tudi izpusti strupenih plinov zanemarljivi v primerjavi z vozili, ki uporabljajo bencinske motorje. Še več, emisije CO2 so pri vozilih na LPG za 20 % nižje, kar ima pomemben pozitiven vpliv na zmanjšanje učinka segrevanja ozračja.