Naša zgodovina

Mobilnost, ki je cenovno dostopna širši množici

 

Znamka Dacia je vse od ustanovitve zavezana k izdelavi novih in zanesljivih vozil, ki imajo vso osnovno opremo in so na voljo širši množici. Znamka se je v vseh teh letih razvila in prilagodila potrebam strank ter hkrati ostala zvesta svojim koreninam. Pri tem je ubrala svojo pot in v več primerih pretresla avtomobilski trg. Vsak od glavnih modelov predstavlja svojevrstno revolucijo.

Znamka Dacia

Preporod znamke Dacia

Znamka Dacia je bila ustanovljena v Romuniji leta 1966 z jasnim ciljem: zagotoviti Romunom sodobna, zanesljiva in cenovno dostopna vozila. Ime Dacia izvira iz rimskega poimenovanja regije, ki je danes poznana kot Romunija.

Družba Renault je leta 1999 prevzela znamko Dacia, s čimer je poskrbela za strateški premik. Dacia je postala znamka skupine Groupe Renault in s tem začela novo dobo kakovostnih vozil.

Logan 2004

Logan na trgu predstavljen leta 2004

Logan, prvotno zasnovan za novonastale trge po neprekosljivi ceni 5000 €, je sodobna in robustna družinska limuzina, ki je predstavljala preporod blagovne znamke. Povzročil je revolucijo na avtomobilskem trgu in dosegel izjemen prodajni uspeh, med drugim tudi v Zahodni Evropi, kjer je bil Logan na trgu predstavljen leta 2005.

Sandero 2008

Sandero na trgu predstavljen leta 2008

Sandero je bil druga pomembna predstavitev modela znamke Dacia. Je tudi najbolje prodajani model znamke. Zaradi velikodušnih mer, praktičnega dizajna, vsestranskosti in cenovne dostopnosti je Sandero najbolje prodajano vozilo v Evropi.

Duster 2010

Duster na trgu predstavljen leta 2010

Z modelom Duster je znamka Dacia znova razbila stereotipe avtomobilske industrije. Poleg tega, da je Duster cenovno najbolj dostopen športni terenec, je tudi privlačno vozilo s pravo terensko zmogljivostjo. Znamka je znova doživela velik poslovni uspeh.

Električna vozila Dacia – Spring

Uspeh se nadaljuje

Danes znamka Dacia posluje v 44 državah v Evropi in Sredozemlju z več kot 7 milijoni kupcev.

Zgodba se nadaljuje z novo revolucijo na obzorju: Spring, majhen avtomobil, ki omogoča cenovno dostopnost električne mobilnosti za vse.

Želite izvedeti več o znamki Dacia?

Dacia – vrednote

Filozofija znamke Dacia

Odkrijte več
Dacia v Franciji

Dacia v Sloveniji

Odkrijte več
Dacia – dogodki

Novice znamke Dacia

Odkrijte več

Naše spletno mesto in njegovi partnerji uporabljajo piškotke za merjenje občinstva in uspešnosti spletnega mesta, za prikaz prilagojenih in / ali geolokaliziranih oglasov in vsebin ter za omogočanje interakcije z našo vsebino prek družabnih omrežij. Svojo izbiro lahko kadar koli spremenite s klikom na spodnjo povezavo "Upravljanje piškotkov".

Več o tem