Odkrijte zgodovino znamke Dacia

Več kot samo blagovna znamka – resnična zgodba.

 

Dacia vas vabi na pot do enostavnejšega življenja brez nepotrebnih dodatkov.
 

Modri Dacia Dokker – strešni nosilci

1966

Rojstvo blagovne znamke Dacia

Ime blagovne znamke Dacia izvira iz besede »Dacie«, ki je dežela naših romunskih prednikov. Sporazum o licenci smo sklenili s podjetjem Renault.​


Poslanstvo blagovne znamke Dacia je izdelava sodobnih in robustnih družinskih avtomobilov, ki bodo na voljo vsem v Romuniji.

1999

Dacia postane blagovna znamka Skupine Renault.

Renault prevzame znamko Dacia in temeljito posodobi zgodovinski proizvodni obrat v mestu Pitesti. Označuje novo obdobje za kakovost znamke. Zahtevno romunsko podnebje, ceste v slabem stanju in velike razdalje pri prečkanju Karpatov zahtevajo izjemno zanesljiva vozila.

Dacia Duster – Crossover
Dacia Sandero – zunanjost limuzine

2004

Dacia na trgu predstavi družinsko limuzino »Logan«, ikono prenovljene blagovne znamke.

Naslednje leto so porušeni vsi rekordi proizvodnje. Ponudba se pozneje razširi še na vozila Logan MCV leta 2006, Logan Van leta 2007, Logan Pick up in Sandero leta 2008 ter Duster leta 2010.

2011

Dacia v samo enem letu pridobi več kot 340.000 novih kupcev.

Proizvodni obrat v mestu Pitesti začne delovati s polno zmogljivostjo. Proizvodni obrat v mestu Somaca (Maroko) ustanovijo kot pomožni del zgodovinskega obrata v mestu Pitesti.

Dacia Sandero Stepway – zunanjost
Dacia Lodgy – zunanjost modrega enoprostorca

2012

Nov proizvodni obrat Dacia v Tangerju​

Nov proizvodni obrat se odpre v Tangerju (Maroko), ki omogoča širjenje ponudbe vozil Dacia, in sicer s predstavitvijo vozila »Lodgy«, družinskega enoprostorca s petimi ali sedmimi sedeži, vozila „Dokker“ za prosti čas in gospodarskega vozila „Dokker Van“.

Dacia – vrednote

Filozofija znamke Dacia

Odkrijte več
Dacia v Franciji

Dacia v Sloveniji

Odkrijte več
Dacia – dogodki

Novice znamke Dacia

Odkrijte več
Z nadaljevanjem brskanja po tem spletnem mestu se strinjate, da Podjetje Renault Nissan Slovenija in njeni partnerji uporabljajo piškotke za analiziranje delovanja in učinkovitosti spletne strani, ponujanje prilagojenih oglasov glede na vaše zanimanje in interaktivnih dejavnosti na družbenih omrežjih. | Upravljanje piškotkov|Več o tem