Duster, ki je na trgu od leta 2010 po ceni za mestni avto, je pretresel segment športnih terenskih vozil. Z več kot 1,9 milijona prodanimi vozili je Duster že od leta 2019 številka 1 v maloprodaji v svojem razredu na evropskem trgu športnih terenskih vozil.

Kot nadaljevanje predhodnih generacij je novi Duster namenjen tako kupcem, ki iščejo udobno, privlačno oblikovano športno terensko vozilo, kot tudi tistim, ki si želijo trpežno vsestransko vozilo s štirikolesnim pogonom.

Novi Duster je zvest svoji dediščini in ostaja družinski športni terenec pionirskega duha. Je vaš spremljevalec za vsakdanjo uporabo in za pustolovščine na velikih planjavah; izboljšana je učinkovitost izpustov CO2

Novi Duster sprejema slogovne poteze nove Daciine vizualne identitete, ki smo jo prvič videli pri novem Sanderu, Sanderu Stepway in Loganu. Nove luči vključujejo dnevne luči v obliki črke Y, nova oblika pa je navdihnila tridimenzionalne reliefe na novi kromirani rešetki. Sodobnejši sprednji del še podčrta osebnost novega Dusterja.

V notranjosti je nameščena visoka sredinska konzola z zložljivim naslonom za roko, na voljo sta dva multimedijska sistema z novim 20 cm (8") zaslonom in samodejni menjalnik EDC z dvojno sklopko. Novi Duster je kot vedno vsestranski v vožnji, na voljo pa je kot vozilo z dvokolesnim ali štirikolesnim pogonom. Najnovejša različica se lahko pohvali z obogatenim sistemom »4x4 Monitor«.