POGONSKI SKLOPI VOZILA DUSTER

Izberite najboljši pogon za vaše potrebe.

HYBRID 140

Najbolj učinkovit v mestu
V mestu 
Do 80% mestne vožnje v 100% električnem načinu. Hkrati z njim prihranite do 40% pri gorivu in zmanjšujete CO₂ emisije za 20%. 

Za dolge poti 
Potujte brez omejitev, z visoko-zmogljivim motorjem 140 KM (104 kW) in do 1.000 km dosega vožnje.

Tehnologija
Duster full hybrid združuje dva električna motorja in bencinski motor. Večnamenski samodejni menjalnik daje prednost vožnji na elektriko in se v času zagona vozila samodejno preklaplja iz električnega motorja na motor z notranjim zgorevanjem.
GLAVNE ZNAČILNOSTI
Pogonski sklop HYBRID 140 KM (104 kW) zagotavlja odziven zagon vozila v električnem načinu in hitre pospeške. Regenerativno zaviranje med vožnjo samodejno polni baterijo, saj obnavlja energijo med upočasnjevanjem in zaviranjem.
ZMANJŠANA PORABA BENCINA
Pri vožnji v mestu prihranite do 40% stroškov goriva.
EMISIJE CO₂
Duster, učinkovitejši in okolju prijaznejši z nižjimi emisijami CO₂, ki so le 112 g/km (po protokolu WLTP, lahko se razlikuje glede na različice in opcije).

TCe 130

Odpravite se izven ustaljenih poti
Doživite visoko zmogljivost z motorjem, ki je na voljo v izvedbi 4x4 ali s pogonom na prednja kolesa, ki se odlično znajde tako na cesti kot na terenu.

Moč 
130 KM (96 kW)

Posebnost
To je edini pogonski sklop, ki je na voljo tudi v izvedbi 4x4.
TEHNOLOGIJA
TCe 130 je Mild Hybrid, kar pomeni, da med vožnjo uporablja tako bencinski motor kot tudi električni zagonski generator.
GLAVNE ZNAČILNOSTI
Električni zagonski generator, ki ga poganja 48 V akumulatorska baterija, pomaga motorju z notranjim zgorevanjem v fazah, ki zahtevajo največ energije.
NIŽJA PORABA BENCINA
Poraba goriva je zmanjšana za do 10% v primerjavi z enakovrednim bencinskim motorjem.
EMISIJE CO₂
CO₂/km začne pri 123 g v različici 4x2 in 135 g v 4x4.

ECO-G 100

Za voznike z veliko kilometrine
Če v enem letu prevozite znatno razdaljo, je opcija ECO-G kot nalašč za vas. To je rešitev, ki pomaga zmanjšati emisije CO₂ in prihraniti denar na črpalki, saj ponuja podaljšan doseg vožnje do 1.300 km.
TEHNOLOGIJA
Poznan tudi kot dvo-gorivni, LPG pogonski sklop lahko brezhibno deluje na bencin ali utekočinjen naftni plin, pri čemer ima vsak svoj rezervoar.
GLAVNE KARAKTERISTIKE
Preklop z bencina na LPG lahko poteka ročno ali samodejno (obe rezervoarji pa zaporedno napajata motor vozila glede na razpoložljive zaloge goriva).
NIŽJA PORABA BENCINA
Odločitev za uporabo LPG vam omogoča 40% nižje stroške uporabe v primerjavi z enakovrednim bencinskim motorjem.
EMISIJE CO₂
Do 10% manj CO₂ v primerjavi z enakovrednim LPG pogonskim sklopom.

Podrobnejši podatki o vozilu Dacia Duster

Novi Duster – pogonski sklopi
Novi Duster – multimedija
Novi Duster – dodatna oprema
Novi Duster – hybrid
Slike na spletni strani www.dacia.si so simbolične in zgolj informativne narave. Prikazane cene so priporočene maloprodajne cene. Vsi podatki in informacije, omenjeni na spletni strani in v dokumentih, so začasni in se lahko spremenijo, prav tako si v tekstovnem delu pridržujemo pravico do napak. Zaradi posledic globalnega pomanjkanja polprevodnikov in drugih surovin nekateri elementi opreme, prikazani na spletni strani ali v brošuri, trenutno niso na voljo. Za najnovejše informacije se obrnite na najbližjega pooblaščenega prodajalca.

Odkrijte podobna Dacia vozila

Sandero
Sandero
Sandero Stepway
Sandero Stepway
Jogger
Jogger